top of page

Anna Bråkenhielm, Grundare av Skillinge Dressyr 

 

Anna är ett välkänt namn inom medie- och tv-branschen. Genombrottet kom då hon som nybliven ung VD för Strix Television blev först i världen med att upptäcka och producera Expedition Robinson.  Hon har startat och lett ytterligare tre tv-produktionsbolag. 2007 grundade hon även Passion for Business, ett magasin och affärsnätverk för kvinnor i karriären. Läs mer här.

Anna har alltid haft en stor passion för hästar och ridsport. Hon är uppvuxen på en gård med egna hästar i Småland och ägnade barn- och ungdomsåren med att rida och tävla för Vetlandaortens ryttarförening. Anna har trots alla intensiva år som entreprenör och företagsledare alltid hållit hårt i sitt stora intresse, på senare år alltmer professionellt som hästägare. Anna älskar arbetet med unghästar, att se talang tidigt och att få följa den snabba utvecklingen. Hon har sedan några år tillbaka nära samarbete med vännerna Cecilia och Einar Kristoffersen på Mosslunda Dressyrstall. De äger tillsammans bland annat 2013 års breeders-tvåa Ivory (e. First Wish ue. Bernstein), 2014 års femårs-championatsvinnare, Scara Boena (e.Scolari-ue Bergamon)  Cindy Peters (e. Black Coffee ue. Maraton), Hampuz (e. Sandreo ue. Don Schufro)

 

Anna har också samarbete med VM-aktuella landslagsryttaren Jeanna Högberg, som framgångsrikt har tävlat Skillinge Dressyrs Dan Brown (e.Dancier ue. Hohenstein). Det började med att Anna och Jeanna för tre år sedan gav sig iväg till Hannoveranerförbundets auktion i Verden. Där föll de pladask för då treåriga "Danni".  Dan Brown och Jeanna vann 6-års championatet 2014 på Flyinge och vann Champion of the Winners på Friends Arena i december 2014.    

 

Efter nästan två års planerande och en stor ombyggnation av gården Grosshög utanför Skillinge har nu verksamheten kommit igång på allvar och stallet fylls sakta men säkert på av nya framtidshopp. 

bottom of page