top of page

Jeanna Högberg och Dan Brown på clinic för Carl Hester, Flyinge

 

Efter två års förberedelser står han äntligen i manegen på Flyinges ridhus med fullsatta läktare. Carl Hester inleder clinicen med en hälsning från Valegro och allas hjärtan smälter. 

 

Carl fick ta sig an några av Sveriges unghästtalanger och där ibland Dan Brown och Scara Boena med Jeanna Högberg och Cilla Kristoffersen i sadlarna. Dan Brown som är ägd av Skillinge Dressyr och Scara Boena som är ägd av Skillinge Dressyr och Mosslunda Dressyrstall. 

 

Dan Brown och Jeanna ingick i grupp 3 tillsammans med Revolution och Anna Svanberg i sadeln. 

Jeanna och Dan Brown fick mestadels jobba med galoppen och visa hur Carl arbetar sina unghästar för på ett enkelt sätt få ännumer samilng genom att komma tillbaka med skänkeln utan att klämma, lätta i handen och komma fram med överlivet. Man ska rida galoppen med sitsen och skritten med handen menar Carl.

 

Carl ansåg att Dan Brown har en naturlig förmåga att kunna samla sig i galopp och trav. 

Jeanna blir ombed att visa några serier och Carl berömmer equipaget för sin tajming, han säger att för att göra ett riktigt bra byte behöver du samling, tajming och kraft. Han kunde redan nu se att Dan Brown kommer göra fantastika serier i framtiden vilket vi på Skillinge Dressyr självklart är glada över att höra!

 

Carl kunde tydligt se en naturlig GP-kvalité i Dan Brown och avslutade clinicen med att svara på Bo Jenås fråga  "Hur många av de 8 hästarna han tror kommer kunna gå OS 2020 i Tokyo"

"13 av de 8 hästarna har absolut dom kvalitéerna" Säger Carl med glimten i ögat

bottom of page